11 joulukuuta 2016

Rakennusprojektista - Jouluksi kotiin?


Viikon päästä olisi sitten muutto... Miltäs näyttää? :D



Tässä taas viime tilannekatsauksen jälkeen tapahtunut aika paljon. Niin paljon, että viikon päästä olisi muutto! Tavoite on että pääsisimme jouluksi kotiin.

Vaikka olemme jo aivan loppusuoralla niin tämä projekti tuntuu loputtomalta. Jotenkin on vaikea ymmärtää että kohta asumme tuolla talossa. Se päivä, minkä eteen on tsempannut ja tehnyt töitä, on kohta täällä. Se päivä kun saa sanoa - vihdoin kotona.



Yksi asia minua hieman jänskättä. Sähköhommat ovat osittain tehty mutta on tullut pieniä mutkia matkaan. Jotta muuttoluvan saa niin sähköpöytäkirja pitää olla ja sitä ei tietenkään voi tehdä ennenkuin tietyt asiat ovat kunnossa. No, yritän ajatella positiivisesti, kyllä sekin järjestyy jollain tavalla! Pakko...

Mutta tässä hieman kuvia miten meidän taloprojekti edennyt:





Vasemmanpuoleinen kuva on meidän makuuhuoneesta. Sinne on jo levitetty peti ja koirilla se on jo aktiivisessa käytössä :D Markokin on muutaman yön viettänyt siinä. 

Oikealla on työ-/vierashuone. Siellä säilytetään tällä hetkellä niitä kaappeja mitä ei olla vielä kasattu, tyhjentynyt aika hyvin viimeisten kahden viikon aikana...




Leikkihuoneessa liitutaulu maalattu ja listoja vaille valmis. Oikeastaan se on kaikkien makkareiden tilanne. Lattia- ja ikkunalistat puuttuvat vain (meidän makkarikaapin sisälmykset pitää vielä ruuvailla kiinni, mutta siinä nyt ei kauan nokka tuhise).


Sauna ja kylpyhuone on vesieristetty kolmeen kertaan. Tänään Marko sai valmiiksi kylpyhuoneen, eli nyt kaikki pinnat ovat laatoitettu. Lattia on saumattu, huomenna on sitten seinien vuoro.






Eteiskaappi on kasattu ja ainoastaan liukuovet puuttuu. Liesituuletin, jääkaappi ja poreamme tuli tällä viikolla. 



Alla oleva keittiökuva ei ole aivan ajantasalla, mutta tehtävää keittiössä vielä on... ihan tarpeeksi :D


Saarekkeessa on vesipisteet, tiskikone ja allaskaappi, sekä induktiotaso. Saareke on keskeisellä paikalla talossa ja tulee varmasti olemaan kovassa käytössä. Tämän takia päädyimme laittamaan saareken työtasoksi kivitason, kiiltävä musta graniitti. Emme nähneet kyseistä kiveä ennen ostoa, joten hieman jännitimme kyllä sitä miltä se sitten oikeasti näyttää. Onneksi ei tarvinnut katua päätöstämme, se on kyllä upean näköinen tuo kivitaso (joka näkyy todella hyvin tuossa kuvassa kaiken roinan alta...). 

Halusimme hieman pehmeyttä keittiöön joten seinän puoleiseen työtasoon tulee puutaso. Huonekalumme ovat Acaziaa joten keittiön puutaso on samasta puusta.



Puutaso on öljyttävä 2-4 kertaa ostopäivänä tai viimeistään seuraavana päivänä. Äitini hoiti ensimmäisen kierroksen, siskoni toisen ja minä sekä pikkumies sutasimme kolmannen. Äitini ja Marko jäi vielä illaksi talolle joten he varmaan sohivat viimeiset öljyt pinnalle ennen lähtöään.


Kun nälkä yllättää pikkumies hoitaa homman!




On meidän poika mitä mahtavin apuri<3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa, anna mennä vaan! / Ordet är fritt, låt fara bara!